mandag 13. februar 2012

Dag 3 13.02.12

I dag har vi vært i Brikama og sett på en skole der. Det er utrolig og se elevene, det var første til tredje klasse som gikk der tror jeg, og de var jo alle så ivrige, da læreren spurte om noe så strakk alle hånda opp i været og klarte nesten ikke å sitte stille. De som drev og lærte bokstaver og lyder hadde nesten en sang for hver lyd og bokstav. Da vi var inne i klasserommet i timen så sang de sanger for oss, og de var veldig flinke. Da læreren ba dem om å skrive ett ord på tavla, så kom først en jente opp, og hun skrev en bokstav feil, så da spurte læreren om noen kunne hjelpe henne så da kom det en annen jente opp og da ble det etter hvert riktig, så det var utrulig og se hvordan de gjør det her nede.

Da de hadde friminutt kom de bort og ville leie og alle ville hilse, det er så utrolig å se hvor glade barna er på skolen og hvor ivrige de er når vi kommer bort til dem.Etter vi hadde hvert på skolen der dro vi til en slags restaurant og åt reker og ris med en slags god sterk saus oppå, og det var jo kjempe godt. Så kjørte vi rundt for å finne en minibank som fungerte, den tredje minibanken vi sjekket funket fint så vi fikk tatt ut litt dalasi.


Til slutt dro jeg og fire andre til Smiling Coast, det er en fin restaurant og de andre kjente de som jobbet der og hadde vært der før. Jeg åt hamburger og chips det smakte godt. Man merker stor forskjell fra fine restauranter i Norge til fine restauranter i Gambia, det var et band og et dansegulv der og kelnerne gikk rundt og dro med seg folk opp på dansegulvet så nesten alle måtte danse litt.

I morra er det feiring av tiårs jubileumet til Butterfly Friends så det er en stor fest med mange unger og andre folk. For at alle skal få mat har Anbjørg kjøpt en okse som ble slaktet og tilbredt i dag, så det skal nok bli bra.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar