søndag 6. mars 2016

Dag 13


Hei, folkens, afrikaneren kaller! J

I dag har det vært Håkons dag her i Gambia.

Etter frokost, rundt i 10-tiden blir vi hentet av en taxi og kjørt til helsesenteret som Butterfly Friends driver her i Gambia. Når vi ankommer helsesenteret, blir vi møtt av flere mødre som har med ungene sine. De sitter i kø og venter på at det skal bli deres tur, så de kan få veiet ungen sin. På Butterfly Friends` helsesenter foregår det veiing og vaksinasjon av barn og behandling av malaria syke.

 

Vi får en omvisning av to stykker som jobber der, vi får se unger som blir veiet, vi får komme inn på et kontor, hvor vaksiner er oppbevart i en fryser og dokumentasjon er samlet. Vi blir fortalt at  det skal sendes inn lister og dokumetasjon skal sendes inn til administrasjonen  og all den slags, men dette uten tilgang på skriver og internett…

Så får vi komme inn i senterets andre avdeling. Her blir vi ført inn på et kontor hvor en sykepleier forteller oss om vaksinasjon. Hun forteller når vaksinene skal tas, samt at pasientene er flinke til å komme tilbake for når ny vaksine skal tas - selv når det har gått flere år siden sist. Vi får gå fritt å se i de forskjellige rommene, fødestua, avdeling for malaria syke og «apoteket» hvor det gis ut medisiner.

Vi blir kjørt hjem tilbake til hotellet, og vi har ca. to timer pause før vi drar tilbake til helsesenteret, hvor vi skal delta på åpningsseremonien til den nesten ferdig leiligheten som er bygget for sykepleiere/leger som jobber på senteret. Håkon Guttormsen, fadder Anne Maries avdøde ektemann, ønsket når døden var nær at det skulle bevilges penger til en gave til helsesenteret. Denne gaven ble det bestemt at skulle bli denne leiligheten. 

Vi spiser lunsj før vi reiser, fadder Kari (fra Kristiansand) har bestilt pizza som nytes før alle pyntes opp til seremonien. Når vi er tilbake på helsesenteret, er også Butterfly Friends` tre kordinatorer til stede, sammen med både lærere fra skolene, lege og sykepleieren som vi møtte på senteret tidligere på dagen.  Vi går inn i leiligheten og opp i andere etasje. Her får vi en presentasjon om helsenteret, hva de jobber med – og ikke minst hva de jobber for! Etterpå er det tid for taler hvor forsamlingen hyller og takker Håkon for denne flotte gaven. Anne Marie hadde også laget en nydelig tale hvor hun både på norsk og engelsk,  forteller hvilken flott mann Håkon var, og hans brennende engasjement for helsesenteret.

Mørket begynner å falle på. Vi bestemmer oss for å spise på Darboe`s, den samme restauranten som vi spiste på, på dag 3. Koordinatorene, blir også med å spise, det samme gjør mrs. Robberts fra skolen i Ebo Town og rektoren fra skolen i New Jeshwang.

God natt, folkens!  

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar