onsdag 1. mars 2017

Dag 12 - Helsesenter og skolebesøk i New Jeshwang

Dag 12 - New Jeshwang health senter og Lower Basic, Upper Basic og Senior Secondary School

Idag ble vi henta klokka 10:00 og kjørt til helsesenteret i New Jeshwang, hvor vi møtte mange mødre med babyene sine som skulle få vaksiner, vitaminer og helsekontroll. Barna her får de samme vaksinene som i Norge, pluss et par andre. Vi delte ut litt babyklær til dem som Anbjørg hadde med.
Vi ble vist rundt på helsesentret og hilsa på de forskjellige som jobba der. Her blir det behandla ca. 42 000 i året.

 her blir de vaksinert
her veies de
 tannlege har de her og
 sponsa myggnett som gis gratis til gravide
 fødeavdelinga
fikk meg en ny venn under besøket :)

Etter besøket på helsesentret, dro vi videre til ABC lower Basic, Upper Basic og Senior Secondary school i New Jeshwang. Også her ble vi tatt imot med sang og oppstilte barn på rekke og rad, og da noen av jentene begynte å synge "you raise me up", så var det et pat av oss, inkludert meg, som ikke klarte å holde tilbake tårene. Det var ganske utrolig å bli satt så stor pris på, og å se hvor takknemlige de er som får gratis skolegang på grunn av Butterfly Friends. Vi i Norge som tar det som en selvfølge å gå på skolen gratis, er ikke på langt nær like takknemlige som de her. Mange av oss vil jo helst slippe skole! Og det er jo litt synd da, at vi ikke tenker over hvor heldige vi er.

Etter en rørende velkomst av Lower Basic barna, gikk vi på baksida av skolen hvor Upper Basic og Senior Secondary skolen lå. Der var vi med på bok-overrekkelsen som for dem var veldig stas siden nye skolebøker, eller skolebøker i det heletatt, ikke vanligvis er noe de kan ta seg råd til. Vi hørte på talene fra rektor og noen lærere og så litt rundt på skolen før vi dro tilbake til hotellet.
Senere på kvelden dro vi til huset som Anbjørg bor i når ho er her, for i kveld var vi bedt på "afrikansk aften". Vi spiste pizza, hørte på afrikansk musikk, dansa og kosa oss.
 Famara og ei dame
full festIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar