onsdag 2. mars 2016

Dag 10


Hei, folkens! J

Gud, så fort tiden går her ned i Gambia, nå er det bare fem dager igjen til vi sitter på flyet hjem tilbake til Norge!

I dag ble jeg vekket av vaskedama som lurte på om jeg trengte å få rommet vasket. Når jeg sjekker klokken, viser den 09:00, jeg skynder meg i dusjen og kler på meg i en fart for å få med meg siste del frokosten. I restauranten møter jeg Anbjørg, leder i Butterfly Friends – vidunderlige Anbjørg! J Vi bestemmer oss for å reise til apeparken sammen med fadder Liv og barnebarnet Nora. Men på grunn av fult kaos rundt hjembesøk hos fadderbarn ved Ebo Town, blir Anbjørg nødt til å dra for å «cool down».

 

 
Dermed blir vi bare tre som reiser. Vi tar en taxi (en grønn) som tar oss til parken, på veien kjøper vi peanøtter som vi skal mate apene med. Vel fremme i apeparken kjøper vi hver vår billett, og setter kursen mot «jungelen» hvor apene befinner seg. Vi behøver ikke gå langt, allerede rundt neste sving møter vi to-tre aper som alle er veldig interessert i nøttene! Vi gir dem noen få nøtter hver, og de tar i mot uten å nøle.  I apeparken finner man både grønne og røde aper. De røde er som regel litt mer hissige enn det de grønne er. På ferden vår gjennom parken møter vi både store og små aper – og alle vil ha nøtter! Vi opplever flere ganger at de slåss om nøttene, da skriker de som bare det! I parken finner vi flere trær, og det er ikke uvanlig å se apene klatre i dem. Vi forsøker flere ganger å få en av dem på skulderen.

 
 

 
 
 

Etter en veldig fin tur i apeparken venter bassenget. Jeg tar med meg håndkle og legger meg på solsenga. Jeg har avtalt med Anbjørg å møtte henne klokken 17:00 da en skredder kommer for å gjøre noen mål i forhold til en skjorte han skal sy til meg som jeg skal ha på meg på onsdag. Jeg sovner på solsenga og rekker ikke å bade før jeg våkner og må gjøre meg klar…

Når skredderen kommer, har han også med seg kjolene som damene skal ha på seg på onsdag.

 
 

På kvelden samles vi alle til fellesmiddag i hotellets restaurant. Jeg og Nora spiste begge pizza – hun margarita og jeg sjømat.

 

Nå er det sengetid. Jeg og flere faddere skal på en to dagers tur, og reisen begynner i morgen allerede klokke 06:30!

God natt.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar