mandag 21. januar 2013

Dag 6 20.01.2013 og dag 7 21.01.2013

Dagen i går startet med at bussen dro fra hotellet klokka halv sju, men det var greit etter en fridag. Bussturen gikk til havna i hovedstaden Banjul, der vi har vært en dag før da vi skulle til James Island. Båten gikk fra Banjul klokka halv åtte.
Etter å ha sittet på en iskald båt, gikk vi av i havna i byen Barra. Der sto det en bil og ventet på oss som skulle kjøre oss til en havna langt inn i Gambia.
På bilturen stoppet vi på et stort marked i en landsby som heter Farafenni. Der kjøpte vi litt forskjellige ting.
Etter å ha vært på markedet i ca en time gikk bilturen videre til en storfamilie som bor på landet her i Gambia. Der fikk vi sett hvordan de lever og hva slags hus de har. Det var murhus og gulvet var laget av tørket jord. Det var bare et lite rom i hvert hus og ikke strøm, så det ga meg et veldig sterkt inntrykk på hvor godt vi har det i Norge. Da vi dro i fra storfamilien ga hver av oss 100 dalasi til familien.

Etter å ha kjørt ca tre timer og har sett landskapet innover i Gambia skulle vi kjøre båt i fra en liten havn like ved byen Kau-Ur. Den turen skulle vare i hele fire og en halv time.
Da båtturen startet kjørte vi langt innover Gambia floden. Da var det håp om å se krokodiller, flodhester og apekatter i jungelen vi kjørte ved siden av. Jeg fikk sett flodhester og apekatter, men det var noen som hadde sett krokodiller.
På båten fikk vi servert middag som var kylling.

Etter å ha vært med på en spennende båttur gikk vi land på havna i Georgtown som er et turist sted midt i jungelen. Der gikk det apekatter løse, det var veldig gøy.
Vi skulle tilbringe en natt i Georgtown som var veldig bra. Før vi skulle legge oss var det konsert med afrikansk musikk, det var kjempe gøy.

Etter å ha sovet en god natt i Georgtown gikk turen videre med bil på andre siden av Gambia floden et lite stykke før vi tok båt over til andre siden.
Da vi kom til andre siden kjørte vi i ett i ca tre timer. Da stoppet vi og spiste lunsj, som smakte veldig godt. Etter vi hadde spist lunsj, stoppet vi på en skole i Kiang Nema som het ABC Nursery school nr. 2. Der ga jeg elevene en fotball. De ble veldig glade, så det var gøy.  

Etter det gikk turen videre rett til hotellet som varte ca i to timer.          Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar